Tijdens een behandeling gaan we op zoek naar de oorzaak van de klacht en wat dit voor jou betekent. Lichaam en geest zijn één, en om dit in zijn geheel te bekijken komen we langs de volgende vijf principes:

Energie

Alles in en om ons heen bestaat uit energie. De energiestromen in en om ons lichaam zijn noodzakelijk om te kunnen functioneren. Wanneer een blokkade de energiestroom belemmert, ontstaan er emotionele en fysieke klachten. Met NEI spoor je snel blokkades in de energiestroom op.
 Ook werk ik met de energiestroom van de chakra’s en meridianen, o.a. met EE (Emotioneel Evenwicht).

Prikkeloverdracht

De prikkeloverdracht komt tot stand door middel van het zenuwstelsel. Deze fungeert als een soort netwerk tussen je hersenen en de rest van je lichaam. Via de hersenen wordt er door overdracht van impulsen (prikkels) gecommuniceerd met de rest van het lichaam. Wanneer deze communicatie niet goed verloopt 
kan het nodig zijn om de verbinding tussen hersenen, hart en de rest van je lichaam te herstellen. Dit doen we door middel van NEI of NLP technieken.

Drainage

Geblokkeerde of onderdrukte emoties en negatieve gedachten kunnen afvalstoffen veroorzaken. Door 
het integreren tijdens de behandeling mogen deze afvalstoffen worden los gelaten. Ter ondersteuning kan een remedie 
of supplement nodig zijn. Een gevolg hiervan is dat alle energie weer goed kan stromen en je je lekker en energiek voelt.

Psyche

Om het ontstaan van blokkades te voorkomen is het belangrijk om naar gedragspatronen en overtuigingen te kijken, het ‘automatisch’ denken en welke belemmerende overtuiging hieronder ligt. Door je hier bewust van te zijn, kun je deze denk- en gedragspatronen doorbreken en loslaten. Dit kan door middel van affirmaties of NLP oefeningen, NEI, familieopstellingen en EE (Emotioneel Evenwicht).

Voeding

Een gezonde geest en een gezond lijf gaan samen. Nadat een blokkade opgelost is, wordt tijdens de behandeling gekeken of er supplementen of middelen nodig zijn om het proces te versnellen. Ook geestelijke voeding kan een belemmering zijn in het genezingsproces.